Welkom bij L1B

Berichten

_Enthousiasme 02
Apr

Fijne paasvakantie - oefenmogelijkheden

  • 02/04/24 08:34
  • Machteld Van Kerschaever

Beste ouders, 

Eerst en vooral wensen we jullie een vrolijk Pasen en een fijne vakantie. Op de website van de papaver vindt u foto's van ons boederijbezoek en hoekenwerk. Deze foto's staan op de klassite van klas L1B. 

Graag willen we nog meegeven dat we enkele oefenmogelijkheden voorzien voor jullie kinderen op vlak van lezen en rekenen.  Dit zijn volgende zaken: 

* https://l1depapaver.weebly.com/   Deze site is gemaakt door onze zorgjuf Veerle. Hier kan je allerlei leuke spelletjes vinden om de leerstof van het eerste leerjaar te oefenen. 

* Op https://www.kabas.be/ kan je inloggen als leerling en oefenen op lezen met Mol en Beer. (Wachtwoord zie sticker in de postmap) 

* Op https://www.bingel.be/welcome/ kan je inloggen als leerling en oefenen op rekenen en getallenkennis. (Wachtwoord zie sticker in de postmap)

* Luna-app op de tablet. Via Google store kan je de app van Luna downloaden op de tablet en oefenen op de schrijfletters. https://play.google.com/store/apps/details?id=be.diekeure.luna&hl=nl&gl=US&pli=1

Vele groetjes, 

Juf Ellen en juf Machteld

PS Vergeten jullie niet om na de vakantie de werkboeken, de turnzak en het rapport terug mee te brengen naar school? Bedankt.

Fien en Teun 24
Mar

Morgen uitstap naar de boerderij!

  • 24/03/24 14:04
  • Machteld Van Kerschaever

Beste ouders, 

Niet vergeten, morgen stappen we naar de boerderij. Er is sprake van goed weer, dus graag meebrengen:

- stevige rugzak met picknick en stuk fruit, koek.

- goede stapschoenen of sportschoenen

- comfortabele kledij die vuil mag worden

- regenjas

De boekentas laten we thuis voor één dag :)

Wij kijken er al naar uit!

Juf Machteld en juf Margot en juf Ellen

 

Fien en Teun 18
Mar

Boerderijbezoek 25 maart

  • 18/03/24 09:14
  • Machteld Van Kerschaever

Beste ouders, 

Op maandag 25 maart gaan we met de klas naar de boerderij van Maxim. We gaan te voet naar daar stappen, dus graag goede stapschoenen aandoen. We dragen die dag comfortabele kledij die ook wel vuil mag worden. We mogen daar picknicken, dus je zoon/dochter heeft een goede rugzak nodig waarin het stuk fruit, de boterhamdoos en de drinkfles kan. De boekentas mag je thuis laten die dag. 

Indien het hard regent, zouden we toch proberen opgaan met auto's. Zijn er ouders die we kunnen bellen om ons naar daar te brengen? Kan je dit laten weten via een berichtje naar de klasmail of in de agenda? (Vertrek 8u30 op school, terug vertrekken rond 12u15 op de boerderij in Adegem)

Dus maandag 25 maart voorzie je:

- stevige rugzak met picknick en stuk fruit

- goede stapschoenen of sportschoenen

- comfortabele kledij die vuil mag worden

- regenjas

 

Wij kijken er al naar uit!

Juf Machteld en juf Margot en juf Ellen