Welkom bij L1A

Berichten

_Enthousiasme 11
Sep

De eerste schoolweek: tips en info

  • 11/09/21 08:05
  • Machteld Van Kerschaever

Beste ouders, 

De eerste volledige schoolweek zit erop. De kinderen hebben al enorm veel bijgeleerd. We leerden onze eerste woordjes en letters, we tellen in de klas en we oefenen onze schrijfmotoriek aan de hand van schrijfpatronen. Je kan in de werkboeken ontdekken wat we al allemaal gedaan hebben in de klas. We vragen wel om niks te (her)maken thuis. De kinderen zullen nog voldoende oefenkansen krijgen in de klas. 

We geven wel nog enkele tips mee waar je thuis kan op letten: 

- Wanneer we lezen, dan spreken we de letters fonetisch uit. de i spreken we uit als de i in ik en niet als "ie". De o spreken we uit als de o in mol en niet als oo. Dit is zo voor alle letters. Als ouder is het even wennen hier aan, maar het is echt belangrijk voor de leestechniek. 

- Gebruik gerust de woord- en letterdoosjes om regelmatig de woorden en letters te oefenen. Dit hoeft maar 5 minuutjes te duren. Bijv. Je toont de letters en de kinderen moeten zo rap mogelijk zeggen welke letters het is. Alles juist = een extra koekje, 5min extra op de i-pad, ... Bij een foutje legt je het op een aparte stapel en deze herneem je tot alles juist is. En de stapel met foutjes zou steeds kleiner moeten worden.  Het is belangrijk om nu alles goed te herhalen en bij te houden. 

- Ook bij het kleuren en tekenen thuis, graag aandacht schenken aan een goede pengreep. De duim mag niet te ver voorbij het potlood komen. De wijsvinger is onze stuurpen en staat boven op het potlood. De 3 vingers verdwijnen onder het potlood. 

- We vragen ook om elke dag de postmap te controleren. Folders, brieven en leestips mag je thuis houden. Het leesboek en het blauwe agendamapje moet er altijd in blijven. 

Uiteraad hadden we in de klas ook tijd om te spelen, dansen en zingen! Ook Goldy kwam langs en zag dat we ons best deden in de klas. We verdienden dan ook een gouden bal omdat wij goud waard zijn!

Vele groetjes,

Juf Machteld, juf Julie en juf Stefanie. 

_Communicatie 01
Sep

Eerste schooldag

  • 01/09/21 15:39
  • Julie De Causmaecker

Beste ouders

De eerste schooldag is alweer voorbij. We leerden elkaar kennen, luisterden naar het eerste verhaal van mol en beer, maakten afspraken, ... . Er kwam ook heel wat informatie voorbij over boekentassen legen en wat er allemaal kan en mag in de klas. Een drukke voormiddag... :)

De komende dagen zullen we elkaar nog veel beter leren kennen en zullen de kinderen al enkele nieuwe dingen leren. 

Nog wat extra informatie: 

- Bij foto's zal u in de loop van de week regelmatig foto's zien van onze eerste dagen in het eerste leerjaar.

- Mogen wij vragen om in de agenda van uw zoon/dochter te schrijven of ze eventueel een drankje mogen in de voormiddag en/of bij de boterhammen. Zo ontstaat er geen discussie bij het maken van de schoolrekening. 

- Bij documenten kan u extra uitleg vinden i.v.m. onze agenda. Graag even lezen. 

 

Alvast bedankt! 

Vele groeten juf Machteld, juf Julie en juf Stefanie 

 

_Communicatie 31
Aug

Infobrochure eerste leerjaar

  • 31/08/21 19:05
  • Machteld Van Kerschaever

Beste ouders, 

Morgen start er een nieuw hoofdstuk voor jullie kleine spruit. Juf Julie, Juf Machteld, mol en beer hebben er ongelooflijk veel zin in!  We zullen er samen een leerrijk en boeiend schooljaar van maken! 

We hebben alle informatie van de infoavond op onze klassite gezet. Zo kan je alles nog eens rustig nalezen. U kan de brochure vinden in de rode rubriek documenten op de klassite. Hebt u toch nog vragen, dan kan u ons altijd contacteren via de klasmail. 

We wensen iedereen een fijn schooljaar! 

Enthousiaste groeten, 

Juf Julie, Juf Stefanie en juf Machteld