_Communicatie
09
Jun

Eerste communie en Vormsel 2019

  • 09/06/19 08:21
  • Annelies Lammertyn

Beste ouders,

Vrijdag 7 juni ontving ik vanuit de parochie deze info :

 

Op de vergadering van de parochieploeg in wording van 5 juni ll. werden de volgende beslissingen genomen in verband met de data voor de vieringen van de Eerste Communie en het H. Vormsel.

 

Data Eerste Communie 2020:

Er zullen twee Eerste Communievieringen plaats vinden en dit enkel nog in de hoofdkerk in Maldegem-centrum.

Op 10 mei 2020 voor de kerkplekken Adegem (De Papaver), Kleit (De Kleiheuvel) en Donk (De Parel) ;

Op 21 mei 2020, op het feest van Ons-Heer-Hemelvaart voor de Kerkplek Maldegem(Ark-Wijkschool Vossenhol, Wijkschool Strobrugge, Wijkschool Middelburg en Driesprong).

Met de parochieploeg spreken we nu verder af hoe de pastoraal rond de eerste communie in het komende jaar 2019-2020 zal verlopen. Het wordt een nieuwe werkwijze vanuit de beleidsvisie van het bisdom die sinds 2008 van kracht is, maar nog niet overal is doorgedrongen.

We zullen vanuit de parochie verder duidelijk communiceren met de scholen. Daarom zal er in de loop van de maand september een samenkomst door gaan met de belanghebbende directies en leerkrachten om samen de beleidsvisie verder praktisch te bekijken  en de ondersteuning en medewerking tussen de scholen en de parochie te bekijken en in te vullen.

 

Wat de vormselvieringen 2020 betreft, kregen we ondertussen van het bisdom de bevestiging dat ons dekenaat en onze parochie in Maldegem het weekend van 23 en 24 mei 2020 werd toegewezen. Het H. Vormsel zal dus plaats vinden na O.H. Hemelvaart , in het weekend van 23 en 24 mei 2020, telkens ook in de hoofdkerk in Maldegem-centrum.  Met de catechisten spreken we nu verder af welke groep/kerkplek op welke dag en welk uur aan bod zal komen.

 

Ik hield eraan jullie hiervan op de hoogte te brengen.

Verdere concrete info mogen jullie verwachten komend schooljaar.

Directie Annelies