URloved
10
Sep

KLEUTERGYM

  • 10/09/20 18:20
  • Hannelore Wiegand

Dankzij jullie medewerking kan jullie kindje groeien en zich goed voelen in zijn/haar zelfsturing, zelfredzaamheid (toiletbezoeken, trui, schoenen en kousen uit- aandoen, ...)

Tijdens de lessen werken wij niet met kinderen, we leven mee, we beleven samen, we troosten, we spelen/sporten samen, we schenken vertrouwen en we maken alle kindjes stap voor stap ZELFSTANDIG. Tijdens de maand september werken wij vooral rond sociaal emotionele doelen "zich goed voelen op school", bij de wissel met de gymjuf, vriendjes leren kennen, afspraken naleven, luistervaardigheden, reactiesnelheid start stop, tot rust komen,.... durf en zelfredzaamheid.

Door te experimenteren met allerelei materiaal (grote en kleine ballen, hoepels, loopfietsen, steps, zand, takken, stokken, liedjes, muziek, letters, cijfers, kleuren, geluiden... in de natuur, de speelzaal en de turnzaal ontdekken de peuters en kleuters hun eigen lichaam, hun mogelijkheden, hun beperktheden. Door te klimmen, te klauteren, te kruipen, te lopen, te glijden, te springen, te rollen enz... wordt hun evenwicht, lateraliteit, spierspanning en focus ondersteund als voorbereiding op het latere leren lezen, schrijven, rekenen... BEWEGEN SPELEN = LEREN

Vaak sporten wij op blote voetjes in de speelzaal en dan is het heel handig dat de kleuters zelf hun kousen en schoenen (met kleefstrips ipv strikken) leren uit- en aandoen. Op die manier werken wij ook tijdens gym aan fijnmotorische opdrachten als voorbereiding op het latere leren schrijven.

Ook makkelijke broekjes die de kleuter zelf leert uit- en aandoen tijdens toiletbezoeken zijn aangeraden zodat ze snel kunnen gaan plassen tijdens gym.

Veel plezier en vergeet vooral niet om HEEL VEEL BUITEN TE SPELEN, TE FIETSEN, TE WANDELEN xxx

Super mega toppie groetjes, juf Hannelore