_Communicatie
16
Oct

Bosuitstap en nieuw thema : De drie biggetjes.

  • 16/10/21 08:52
  • Heidi De Deyne

Beste ouders,

De bosuistap was een groot succes. De kleuters maakten een mooie wandeling door het bos, bezochten de vogelopvang en speelden erop los in de bosspeeltuin. We verzamelden takken, kastanjes, steentjes, blaadjes enz. De boterhammen s'middags smaakten extra goed. Na de middag was de zon ook van de partij en konden de kleuters nog eens genieten van spelen in het bos. Als afsluiter speelden de juffen toneel en brachten het verhaal van de 3 biggetjes en de boze wolf. De busrit naar school terug was voor sommige het uitgelezen moment om even een dutje te doen.

Volgende weken gaan we verder met het thema bouwen en de drie biggetjes.Het materiaal dat we in het bos vonden zullen we sorteren en in de zandtafel gebruiken om huisjes en bostaferelen te bouwen.

De schoendozen werden in de bouwvakkershoek gezet en de kleuters hebben al heel wat bouwwerken kunnen maken.

De klemtoon van dit thema ligt op samen werken, samen plannen maken, bouwen vrij of met opdracht of volgens plan. Ook het gereedschap komt hier aan bod en volgen we de werken op de speelplaats en de afbraak van het toiletblok op onze kleuterspeelplaats elke dag op.

Foto's van de bosuitstap kan je bekijken op de klassite van juf Liselot en juf Lien.

Veel kijk plezier,

juf Heidi